Субота, 18.05.2024, 13:36Головна сторінка | Регістрація | Вхід

Меню сайту

Календарь новостей

«  травня 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу

Вітаємо Вас Гість!

Пошук

Чат

300

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 13

Статистика


Зараз на сайті: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна сторінка » Архів новин
nullСвою нову колекцію там продемонстрував модельєр Макс Азріа, що уславився увагою до деталей та любов'ю до шику.

Критики кажуть, що цього разу Азріа продемонстрував “архітектурний” підхід до моди, будуючи свою колекцію водночас на жіночних та строгих формах.

Модельєр показав сукні приглушених відтінків – сірого та кремового. Одяг від Азріа виготовлений із шовку, органзи, вовни і екзотичного матеріалу – бамбуку.

Штанів у колекції було лише дві пари, натомість публіка побачила багато різних спідниць та суконь. Головний аксесуар колекції – вовняні та шкіряні паски. А взуття лише з високими підборами.

//ICTV


Переглядів: 937 | Додав: halabyda | Дата: 04.02.2008 | Коментарі (0)

nullКарнавал у Ріо-де-Жанейро сьогодні у розпалі: тут почалися самба-паради. Святові танцю, з розмаїттям барв і костюмів, передують місяці копіткої підготовки тисяч учасників до змагання за звання найкращої школи самби.

Бразильський карнавал сягає свого апогею. На уславленому самбадромі розпочалися паради провідних шкіл самби, які змагатимуться за право увійти до вищої ліги. Феєричне дійство відкривають чотири тисячі прихильників школи Естасіо де Са, яка минулого року випала з десятки найкращих, а тепер сподівається на тріумфальне повернення.

Сід Карвальо, арт-директор школи самби «Естасіо де Са»: «Ми провели багато роботи, спробували навчитися на торішніх помилках. Ось наш парад, планування – це важливо, але тепер час за учасниками показати себе, а там вже побачимо результат».

Кожна школа має вісімдесят хвилин, аби пройтися стадіоном і вразити вкрай прискіпливе журі. Виконавців судитимуть за хореографію, ентузіазм учасників карнавалу і звичайно за костюми та естетику платформ, на яких виступають танцюристи.

Кожна школа обирає певну тему, не обов’язково святкову, тож нікого не дивує навіть поява танків та гармат. Головне, щоб було весло, і щоб ні в кого не лишилося сумніву – світові негаразди минущі, а свято бразильської самби – вічне.

// ICTV, фото AFP

Переглядів: 1178 | Додав: halabyda | Дата: 04.02.2008 | Коментарі (0)

Незвичну екскурсію відтепер пропонують відвідувачам працівники музею Личаківський цвинтар у Львові. Мандрівку алеями кладовища вони проводять уночі. У світлі лампад і ліхтарів трьохсотлітній некрополь змінюється – він не лякає, а зачаровує.

Могили Личаківського цвинтаря оживають уночі. Підсвічені лампадками й ліхтарями надгробні пам’ятники та склепи заворожують красою і спокоєм. Три місяці тому це підмітили працівники цвинтаря. І відтепер алеями Личакова вони водять нічні екскурсії.

Михайло Нагай, завідувач наукового відділу музею-заповідника «Личаківський цвинтар: «Ми свою екскурсію хочемо збагатити не якимись страшилками, а цікавими, ефектними історіями. А також підсвітити ці памятники, бо вони підсвічені вночі по-іншому сприймаються і ефектніше виглядають».

За три століття на Личаківському цвинтарі знайшли спочинок майже триста тисяч львів’ян. Тут – могили Івана Франка, Василя Івасюка, Івана Крип`якевича. Сотень митців, можновладців, вояків і священиків. Нині кладовище має статус музею. Монументи на могилах – унікальні пам’ятки, створені відомими скульпторами. Сотні з них мають цікаве пояснення. Приміром, історія пам’ятника офіцерові армії Наполеона.

Екскурсовод: «Генерал його загинув, а він був лише адьютантом генерала. І адьютант втратив тільки чаку. Тобто генерал втратив голову, а адьютант – тільки свій кашкет. Ну і той втрачений кашкет, який він після бою не віднайшов – віднайшли йому на могилі».

Екскурсія на цвинтарі триває близь ... Читати далі »
Переглядів: 1148 | Додав: Slavik | Дата: 02.02.2008 | Коментарі (0)

nullCотні музикантів, до яких приєдналися десятки тисяч туристів з усього світу, заполонили вулиці Ріо-де-Жанейро.

Тисячі туристів приїхали до Ріо-де-Жанейро на традиційний карнавал. Головні події у Ріо почнуться завтра, коли вулицями міста пройдуть школи самби вищої ліги. Причому змагаються не стільки в умінні танцювати, скільки в декораціях і костюмах.

У Ріо-де-Жанейро 12 основних шкіл самби. Фактично це райони міста. Самба народилася в бідних кварталах Ріо, так званих фавеллах. Тут вулиці названі іменами шкіл танцю. Це цілі угрупування, які, трапляється, фінансує і наркомафія. Офіси, банки та інші установи на час карнавалу закриваються. Працюють лише крамниці, нічні клуби і бари. Багато місцевих мешканців залишають місто на час розгульного свята, яке часто закінчується бійками і перестрілками. Однак справжні поціновувачі самби готові ризикувати.

Танцювальні колективи, до кожного з яких належать до 5-ти тисяч людей, пройдуть по шестисотметровій дорозі самбодрому. 6 лютого назвуть імена переможців. Напередодні офіційно оголосили про відкриття карнавалу. Мер Ріо-де-Жанейро Сезар Майя за традицією вручив ключі "королю" свята. У своєму виступі мер назвав бразильський карнавал "найголовнішим святом на землі". Дійсно, для Бразилії - це головний захід, бо на період карнавалу припадає пік відвідуваності країни іноземними туристами.

// ICTV

Переглядів: 959 | Додав: Slavik | Дата: 02.02.2008 | Коментарі (0)

nullЦе – курка, яка несе непрості яйця. Вони не золоті, але все ж незвичайні.

Рабаніта – так звуть знаменитість одного невеликого мексиканського містечка. Вона – курка, й на вигляд звичайнісінька і нічим не відрізняється від решти 13 курей, які є в господарстві подружжя Ромеро. Однак яйця ця пташка несе незвичні. Вони зеленого кольору.

Ельвіра Ромеро, власниця курки: "Я вперше бачу курку, що несе зелені яйця. Через Інтернет я дізналася, що така пташка є в Бразилії, але в Мексиці досі такого не було".

Незвичайна особливість Рабаніти обіцяє принести їй довголіття. Бо власниця курки каже, що ніколи її не заріже й ця пташка житиме стільки, скільки їй відпущено Богом. Точну причину дивовижного явища поки ніхто точно пояснити не може. Припускають, що Рабаніта несе зелені яйця через особливі гени. Однак гіпотезу ще потрібно перевірити.

Втім самій курці це байдуже. А подивитися на неї та її “продукцію” приходять не лише сусіди, але й приїздять мешканці навколишніх селищ.

// ICTV



Переглядів: 933 | Додав: Slavik | Дата: 01.02.2008 | Коментарі (0)

nullФургони – такі собі будинки на колесах – популярні серед голландців як ніколи. Мешканці Нідерландів завжди були небайдужі до невеличких причепів, які всередині нагадують затишне помешкання.

Однак тепер, коли через рецесію американської економіки, у світі швидко зростають ціни, любов голландців до фургонів стала ще більшою. Адже подорожувати машиною з причепом зараз набагато дешевше, ніж потягом чи літаком.

Підприємці, які виробляють пересувне житло, переживають розквіт. Деякі з фірм, яким іще нещодавно загрожувало банкрутство, зуміли не тільки врятуватись, але й отримують непоганий прибуток. Нині на 16 мільйонів населення Нідерландів припадає лише півмільйона фургонів. Однак щороку там продається близько 20 тисяч нових. І якщо раніше фургони купували переважно люди, яким за 50, то тепер будиночки на колесах дедалі частіше бере молодь.


// ICTV //фото Reuters


Переглядів: 903 | Додав: Slavik | Дата: 01.02.2008 | Коментарі (0)

nullВсі люди із блакитними очима мають одного предка, що проживав близько 10 тис. років тому на березі Чорного моря. Такого висновку дійшли вчені з університету Копенгагена.
 
Як виявилося, 99,5% людей із блакитними очима мають спільну невелику генетичну мутацію, що визначає колір очей. Комп'ютерна модель показала, що ця мутація вперше сталася 100 віків тому. Саме тоді з'явилася перша людина із блакитними очами.

Керівник досліджень професор Ханс Еберг зазначив, що спочатку всі люди мали карі очі, однак у процесі розвитку людства райдужна оболонка ока почала змінювати колір через мутації.

//фото Jupiterimages

Переглядів: 944 | Додав: Slavik | Дата: 01.02.2008 | Коментарі (0)

19 січня 2008 рік - засновано сайт halabyda.at.ua



Переглядів: 961 | Додав: Slavik | Дата: 19.01.2008 | Коментарі (1)

« 1 2 ... 14 15 16
Made by Fallen_lord & Slava | 2024 |