Субота, 18.05.2024, 15:19Головна сторінка | Регистрация | Вхід

Меню сайту

Календарь новостей

«  вересня 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу

Вітаємо Вас Гість!

Пошук

Чат

300

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 13

Статистика


Зараз на сайті: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна сторінка » 2009 » вересня » 12 » На побачення з книгою запрошує українців Форум видавців
На побачення з книгою запрошує українців Форум видавців
23:00
nullУже 16 років на початку осені до Львова з’їжджаються видавці з усієї України. Цьогоріч їх аж 650. 

Кожен із них представляє десятки, а то й сотні книг. Серед них – нові і ті, що вже давно популярні серед читачів. Тож на чотири дні подвір’я та коридори Львівського палацу мистецтв стають єдиним місцем в Україні, де найповніше представлено книгоіндУстрію держави.

Людмила Тимошенко, відвідувач Форуму видавців: «Цього року я для себе нічого не купила — я купила для роботи, яку я пишу. Це спеціальна література. А скільки грошей — це близько 1000 гривень. Але це все. Трошки ще для дитини купила.»

Більшість видавництв встановлюють на свої книги значно нижчу ціну, ніж у книгарнях. Тож великий вибір видань і їхня вартість роблять форум популярним не лише у Львові, а й у всій країні. Цього року організатори прогнозують понад 70 тисяч відвідувачів. І перший день роботи вже справдив їхні сподівання. Президент Форуму видавців – Олександра Коваль – не приховує своєї радості. Книжковий ярмарок вже зробив книгу частиною життя українців.

Олександра Коваль, президент Форуму видавців: «Це є пропагадиські заходи, де діти можуть ще з батьками прийти і побачити, що читати — це норма життя, що всі навколо читають і варто читати самим»

Щороку на закупівлю книг на Форум видавців приїжджають міністри та чиновники зі столиці. Цьогоріч серед гостей – і Президент Віктор Ющенко. Він оглянув полиці та купив кілька книг собі і дітям. Форум називає островом думки, на якому хочеться врятуватися від бруду дволикості.

Віктор Ющенко, Президент України: «Львівський форум — подія національна. Він дещо більший, ніж культурне явище. Це територія культури, вільна від пошлості, нікчемності того навколишнього середовища, в якому досі розвивається простір України, живе кожен з нас щодня і повсюди.»

Аби Форум видавців не виглядав як звичайний книжковий базар, організатори його урізноманітнюють. Презентації книг, автограф-сесії авторів, літературні дискусії та вечори стали невід’ємною частиною свята. Організатори зближують читачів із книгою. Цього разу на Форумі заплановано майже півсотні таких акцій. Тож, уже думають, що наступного року зустріч читача із книгою має тривати не чотири, а пять днів.

// ICTV.


Переглядів: 1870 | Добавив: halabyda | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вхід ]
Made by Fallen_lord & Slava | 2024 |