Субота, 18.05.2024, 15:18Головна сторінка | Регистрация | Вхід

Меню сайту

Календарь новостей

«  вересня 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу

Вітаємо Вас Гість!

Пошук

Чат

300

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 13

Статистика


Зараз на сайті: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна сторінка » 2009 » вересня » 11 » Автори короткометражок з восьми країн змагаються за “Летючих слонів”
Автори короткометражок з восьми країн змагаються за “Летючих слонів”
22:48
Цю екзотичну статуетку можна отримати за найкращий пародійний та комедійний фільм. Три роки тому гумористи Вінниці започаткували фестиваль веселого кіно. Цьогоріч він уже став міжнародним, свої роботи на Вінниціанський фестиваль надіслали понад двісті учасників. До фіналу дійшли лише тридцять чотири. Пародійне кіно оцінюють незвично: невеличкі кліпи викладають в Інтернеті, оцінку можна виставити з будь-якого куточка світу. Фільм, за який проголосують більше глядачів і який найбільше сподобається журі, стає переможцем. 

Про кохання, політиків, зірок шоу-бізнесу, армію та дівчат – на фестиваль пародійного кіно надсилають фільми будь-якого змісту. Головне – аби були короткими й смішними. Саме винахідливість і почуття гумору авторів оцінюють на Вінниціанському фестивалі. Навіть назву вигадали, як пародію на відомий Венеціанський, аби довести, що все має бути весело. Члени журі не збираються в кінотеатрах, а переглядають кліпи й ролики в Інтернеті. 

Євгеній Майданик, координатор фестивалю: «Они обитают в 10-12 странах мира, робота у них довольно простая или довольно сложная, на сайте для них вывешивают все наши 250 роликов и дальше каждый высказывает свое мнение».

Двісті п’ятдесят відеороликів надіслали на фестиваль з Росії, Іспанії, Сполучених Штатів, Білорусі та України. Оргкомітет відібрав на розгляд лише тридцять чотири. Організатори кажуть, цензури у них немає, однак важливо, аби пародії не повторювалися. 

Олександр Шемет, директор фестивалю: «Це фестиваль ідей, оцінюється, наскільки оригінальна ідея, реалізація теж ціниться. Насправді - це калька того, що ці люди можуть зробити через декілька років, коли навчаться». 

Авторський відеоролик, пародія на рекламу, відеокліп, анімація і “смішне та інше” – у цих п’яти номінаціях оцінюватимуть роботи учасників. Фільми-переможці покажуть під час нагородження на великому екрані. 

Юрій Постовий торік отримав “Летючого слона” за веселу озвучку “Трої”. Хлопець переконує, маленький пародійний кліп так само важко створити, як і повнометражне кіно.  

Юрій Постовий, переможець минулорічного фестивалю: «Для цього я беру фільм, який був на віду або показувався недавно, і другий фільм, фрази з якого крилаті і підставляю методом проб і помилок».

Попри несерйозність фільмів, закінчення фестивалю серйозне: червона доріжка, роздача “слонів” і феєрверки. Чого ніколи не буде на Вінниціанському фестивалі, кажуть організатори, так це серйозних розмов, насуплених облич і образ за програш. Бо хто має почуття гумору, той ніколи не скаже, що він у програші.

// Людмила Цимбалюк, Дмитро Кабак, «Факти», ICTV


Переглядів: 1167 | Добавив: halabyda | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вхід ]
Made by Fallen_lord & Slava | 2024 |